top of page
Filt dig klog.jpeg

FILT DIG KLOG

Særligt for lærere og pædagoger

Ofte arrangeret gennem professionshøjskolernes CFU

 

Kontakt mig gerne, hvis I ønsker et kursus for undervisere.

Indholdet kan tilpasses deltagernes forkundskaber og ønsker.

Filtning – og mange andre håndværk – rummer langt mere læring end den rent tekniske. I skolen kan de bidrage til elevernes dannelse og alsidige personlige udvikling.

 

Filtning egner sig godt til børn, for processen er tydelig, legende og sanselig, og den kræver andre færdigheder end mange andre håndværk. Filteprocessen kan let tilpasses forskellige aldersgrupper og gruppestørrelser.

 

Et filteprojekt vil altid være personligt, også selvom alle elever, som udgangspunkt laver det samme, for der er mange veje i processen. Det giver stor følelse af ejerskab og plads til elevers forskellige håndelag og tilgange. Det er et inkluderende håndværk, som man kan mestre fra begyndelsen, men som kan udvikles og forfines, så man altid kan udfordres.

 

Filtning kræver ikke meget udstyr, og det meste kan findes i køkken eller værksted. Derfor er det heller ikke kostbart at komme i gang. Det vigtigste er uld af god kvalitet og adgang til vand.

På kurset præsenteres 3 forskellige filteteknikker, som er helt grundlæggende. Med dem kan man lave stort set alt. Der gives også ideer til, hvordan de videre kan bruges. Undervejs i kurset vil emner som forberedelse, materialer, remedier, tidsforbrug, praktiske fif, idegenerering og sammenhæng med andre fag, blive berørt og uddybet. Desuden vil vi komme kort omkring håndværkets historie.

'Filt dig klog' på Skårup Skole

September 2020

3. og 4. klasse filtede spil.

bottom of page