top of page

Uurna - filtede urner

Opdateret: 9. jul.


Uurna er for alvor igang. Vi er på vej ud i verden med venlige, filtede urner. Urnerne laves af Line Eskestad, Pia Busk og mig, med hjælp fra gode medarbejdere.

Urnerne er rare at røre ved, smukke at se på, materialet er miljøvenligt, og urnerne er venlige overfor den jord, de sænkes ned i.

Ideen opstod for 2 år siden. Lines mor var død, og Line spurgte: Kan man egentlig filte en urne? Pia og jeg var med på at finde et svar på det spørgsmål. Vi har siden, alle 3, eksperimenteret med former, størrelser og design. Vi har talt med bedemænd, krematorier og kistefabrikker. Vi har været i Patent- og Varemærkestyrelsen. Vi har også talt med mange mennesker, som alle har udtrykt glæde ved ideen om en urne af uld, en rar tanke.

Navnet blev UURNA, som betyder urne på finsk. Lines mor stammede fra Finland, og ordet urne forstås på mange sprog.

Vores logo er lavet af Malte Eskestad. Det afspejler fint vores ide med urnerne, og det behøver vist ikke yderligere forklaring. Det er nu et registreret varemærke ®

Man kan tænke, at det er en dyster og trist beskæftigelse at lave urner, men sådan tænker vi ikke. Vi synes, det er skønt at bidrage til gode ritualer, smukke og bæredygtige produkter og rare minder.

Vi producerer urnene i det nye værksted, Filtværket, og de forhandles gennem Fuglebjerg Kistefabrik og Nordic Funeral, som leverer til bedemænd rundt i landet.

På hjemmesiden uurna.dk kan man se vores filtede urner.


1.165 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page