top of page

NYE KURSER 2023-24

Det er mærkeligt at snakke om 2024, når føles som om, vi kun lige er kommet godt igang med 2023. Ikke desto mindre er der en plan klar for den kommende sæson - og det er forresten Skt. Hans lige om lidt:)


Kursusplanen kan ses og hentes på kalendersiden


I august starter sæsonen med en workshop for lærere, der underviser i Håndværk og Design. Det foregår på Østjysk Sommerstævne i Hadsten. Det er sjovt at filte sammen med lærere, som forhåbentlig får lyst og fagligt overskud til at tage filtning ind i undervisningen. Temaet er progression i h&d-faget.


I løbet af sæsonen kommer der kurser i foreninger, hvor jeg jævnligt underviser som fx. Nørre Snede, Bogense og Verninge.

Holbo Herreds Væverforening er et nyt bekendtskab, hvor vi lavede tasker i efteråret 2022. Der skal vi lave nunofilt til oktober.

Nye steder er Egense og Hørvævsmuseet på Krengerup. Der kommer det til at handle om hule former.

På Brenderup Højskole er sommerkurset blevet til en håndarbejdsuge i efterårferien, hvor der vil være både strik og filt. På en uge er der tid til at fordybe sig i håndværket.


Det glæder mig, at der er interesse for filten, og jeg håber, at vi kan samle folk til kurserne.

Her er nogle fotos fra et nyligt kursus på Skals Højskole. Det handlede om nunofilt, og vi afprøvede filtningen på flere forskellige slags tekstil. Der er virkelig mulighed for fordybelse, når man skal lægge uld op på store arealer.

I den kommende sæson vil der være flere kurser med nunofilt. Det kan være beklædning, men rummer en masse mere, hvor man kombinerer uld og tekstil.


Hule former er en teknik, jeg ofte underviser i. Der er så mange muligheder, for at finde på, når man filter hule former, og krukkerne er en tilbagevendende fornøjelse. Jeg øver mig på detaljer og finder på nye modeller og farveblandinger, så det forhåbentlig er inspirerende at være kursist.


Den rå uld er kommet til at fylde mere de senere år. Jeg synes, det er virkelig sjovt at bruge ulden, som den er, med de farvespil og krøller, som fåret nu har, og så inddrage det i design på krukker og tasker, eller bare varme sig på de dejlige siddehynder.

Netop råuld er selvfølgelig temaet, når de fynske fåreavlere skal på kursus i Filtværket d. 17.september.


Der bliver også kurser i vanter, hjemmesko og havehynder i Filtværket.


Del gerne kursusopslaget med venner og veninder, og deltag gerne selv. Man får god energi af at filte, og kursister er forudsætningen for, at kurserne kan gennemføres.


God Skt Hans og dejlig sommer.

59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

GODE LINKS

Comments


bottom of page